В Теребовлі, що на Тернопіллі, відзначали День народження міста (Фото, відео)

Опубліковано:
8 Липня, 2021

Основне дійство відбувалося на Храмовий празник міста – Хрестителя Господнього Іоана. Того дня у всіх церквах міста священнослужителі служили Божественні літургії, а в Молодіжному парку, що понад рікою Гнізна відбувся святковий концерт та забави.

7 липня 2021 року об 11.00 год. пройшло урочисте відкриття оглядового майданчика на міській ратуші для теребовлян та для туристів. Звідти з висоти 36 метрів відкривається неймовірний краєвид на усе місто та видно найцікавіші його архітектурні пам’ятки, серед яких і замок(див. фото та відео).

В Молодіжному парку з 16.30 працювало Містечко майстрів, де було виставлено море різноманітних виробів та проводились для всіх охочих майстер-класи від народних майстрів. Крім того, для дітей були організовано різні розважальні програми.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Про подальшу програму на Івана розповіла режисер Теребовлянського Центру КІД Тетяна Кульман: «Культурне дійство розпочиналось о 18.00 у Містечку майстрів, а вже із 19 години на великій сцені проходив концерт. Нашому місту виповнилося 924 роки, яке теребовлянці вже багато років поспіль відзначають з великою охотою. Концерт був наповнений вокальними та хореографічними номерами, а потім усі присутні  поринули в атмосферу святкування Івана Купала із запаленням купальської ватри та веденням масового хороводу. Далі всіх розважав гуцул-хуліган Василь Мельникович, місцеві артисти з ЦКІД, творчі колективи ТТОГ, мистецької школи. А  ще далі проходили запальні танці під музики музикантів Файного міста Тернопіль та під мелодії кавер-гурту «LaJam».

Святкування проходило до самої опівночі і в той час закінчилося гарним святковим феєрверком, який можна було спостерігати зі всіх куточків міста та його околиць. Проте організатори вирішили продовжити свято ще й на 8 та 9 липня в різних локаціях міста. А саме: Наступного дня, 8 липня, на міському стадіоні «Колос» пройдуть шашкові та шахматні турніри, інші спортивні розваги, а о 21.00 год. у Молодіжному парку для гостей та теребовлянців співатиме заслужений артист України Павло Доскоч.

9 липня у парку Т.Шевченка традиційно пройде бібліоліто від Теребовлянської княжої книгозбірні з розвагами для дітей (з 11.00 до 13.00) та кіно просто неба (з 21.00 до 23.00). А ввечері Молодіжний парк знову запрошує на концерт – співатиме Ольга Монастирська. Після концерту всі бажаючі зможуть потанцювати на дискотеці.

Більше фото можна подивитися тут: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4403885362995030&type=3

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день міста, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: