Рятівниця лелек з Кременеччини просить допомоги

Опубліковано:
7 Липня, 2021

Селом Горинкою, що на Кременеччині, пронісся буревій і скинув лелече гніздо. Четверо пташенят опинилися під опікою Олени Ковальчук. Жінка купує для них заморожену салаку і годує чотири рази на день. Розповідає, що батьки її пернатих підопічних прилітають час від часу, сідають на хлів і метушаться, чуючи голоси своїх діток.

«На це неможливо дивитися без сліз, — розповідає пані Олена. — Думаю: а якби я винесла пташенят? Може, батьки їх годували б? Бо я вже не в змозі щодня купувати рибу».

Такі витрати для жінки, у котрої важко хворіє чоловік, стали непосильними. Тож Олена Михайлівна просить допомоги в небайдужих людей. Була би вдячна, якби її чорно-білих вихованців забрали в якийсь спеціальний заклад під опіку фахівців, адже будь-кому вона їх не віддасть. Можливо, хтось зголоситься купувати для них рибу — і вони стануть на крило під опікою лелечої мами.

null

Усіх, хто може допомогти лелеченятам, просимо телефонувати Олені Ковальчук за номером (068)021-23-45. 

До речі, лелеки не вперше потрапляють до цієї жінки. «Свого часу я вигляділа двоє пташенят, — каже Олена Михайлівна. — Одне жило в мене півтора року й полетіло. Друге при падінні зачепилося, мусили викликати рятувальників. Його зняли, я полікувала йому перебиту ніжку — і воно теж, Богу дякувати, полетіло. А одна лелека, Буся, живе у мене вже вісім років, разом із курми. Вона не літає, ходить за мною, як хвостик. Я для неї купую рибу, даю хліб мочений. Але найбільше Буся любить смажені яйця і сир». 

Ліля Костишин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #горинка, #лелеки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: