З 1 липня деяким роботодавцям Тернопільщини загрожують штрафи

04.07.2021 12:13   Джерело: Номер один
Опубліковано : Новини Тернопілля

Як повідомив начальник Управління Держпраці Віталій Мариновський, про проведення позапланових перевірок у формі інспекційних відвідувань з питань виявлення неоформлених працівників, інспектори праці завчасно не попереджатимуть роботодавців та мають право прийти до них у будь-який час. 

Віталій Мариновський пояснив, що інспектори праці перевірятимуть документи, що стосуються оформлення трудових відносин з працівниками.

Вони мають право наодинці або у присутності свідків спілкуватися з керівником та працівниками, заходити до будь-яких виробничих, службових чи адміністративних приміщень. Під час інспекційного відвідування інспектори праці можуть робити фото, відео або аудіо записи. Крім цього мають право залучати правоохоронні органи.

За використання незадекларованої праці до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців може бути застосовано кримінальну, фінансову та адміністративну відповідальність.

Фінансова відповідальність застосовується до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, якщо вони є роботодавцями, – констатує Віталій Мариновський. Адміністративна відповідальність – до посадових осіб та фізичних осіб-підприємців.

Віталій Мариновський виокремив порушення, за які роботодавці отримають штраф, а саме: 

- за недопущення до проведення перевірки;

- за створення перешкод у її проведенні;

- за виявлення незадекларованої праці, зокрема: не укладено трудовий договір, не повідомлено про найм Державну податкову службу, не сплачено податки.

Нагадаємо, з 01 липня, у рамках Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, розпочалася масштабна інспекційна кампанія з виявлення неоформлених працівників у роботодавців Тернопільщини, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер один  

Коментарі