Михайло Головко: «Мужні воїни, які проявили себе під час Чортківської офензиви, стали основою армії, котра звільнила й Київ»

Опубліковано:
2 Липня, 2021

У суботу, 26 червня, до 102-ї річниці знаменитої Чортківської офензиви під стінами Чортківського замку відбувся патріотичний захід із театралізованим дійством.

Участь у заході взяв голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

– Ми вшанували події, які відбулися в 1919-му році, коли УГА визволяла терени рідної землі від загарбників. Визвольна боротьба вояків УГА в ХХ столітті показала усім нам, що ми самі повинні захищати свою країну! У нас має бути добре вишколене військо, потужні Збройні сили з хорошим сучасним озброєнням, – зазначив Михайло Головко.  

Він наголосив на тому, що Чортківська офензива – одна з найяскравіших сторінок збройної боротьби нашого народу. Тоді УГА вдалося визволити Ягільницю, Чортків, Бучач, Тернопіль та вийти на лінію Броди – Перемишляни – Букачівці.

– Мужні воїни, які проявили себе під час Чортківської офензиви, стали основою армії, котра звільнила й Київ. Вони поповнили бойові з’єднання ОУН, УПА, проявили себе в боротьбі за Незалежність України. Цьогоріч ми святкуємо 30-річчя відновлення Української держави! Сьогодні ми повинні гідно продовжити справу наших предків, всіх борців за волю України! Боротьба за свободу України триває. Історія про героїзм УГА не повинна забуватися. Ми зобов’язані популяризувати її та навчати своїх дітей через такі патріотичні заходи. Мужність вояків УГА має бути прикладом для виховання наступних поколінь! – підкреслив Михайло Головко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: