Злочинці викрали вантажі на 4,3 млн грн під приводом надання логістичних послуг

Опубліковано:
2 Липня, 2021

Тернопільської обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо діяльності міжрегіональної злочинної організації та шахрайства у великих розмірах (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Розслідуванням встановлено, що злочинна організація, до складу якої входили 7 осіб, діяла з січня 2019 року на території Дніпропетровської, Запорізької, Тернопільської та інших областей України відповідно до заздалегідь розробленого спільного плану та розподілу ролей. ЇЇ організатор, перебуваючи у місцях позбавлення волі, налагодив схему шахрайських дій під приводом надання логістичних послуг із вантажних перевезень, використовуючи при цьому підроблені документи. Зловмисники, видаючи себе за перевізників, підшуковували через інтернет-ресурси клієнтів, укладали договори з перевезення, надаючи власні транспортні засоби і завантажували товар. Надалі, транспортні засоби з дорогим товаром «зникали» і водії автомобілів більше не виходили на зв’язок з потерпілими.

null

Жертвами шахраїв стали 10 великих підприємств, товаром яких заволоділи зловмисники. Збитки становлять понад 4,3 млн грн. На майно обвинувачених накладено арешт та вилучено частку викраденої ними продукції, яку вони не встигли реалізувати.

Розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вантаж, #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: