На найближчій до Тернополя АЕС спрацював аварійний захист

Опубліковано:
27 Червня, 2021

Енергоблок №4 Рівненської атомної електростанції відключено від енергомережі, повідомляє Правий Берег з посиланням на пресслужбу РАЕС.

“25 червня 2021 року о 19:39 відключено від мережі енергоблок №4 РАЕС (ВВЕР-1000) електричними захистами з впливом на відключення блочних вимикачів із спрацюванням аварійного захисту (АЗ)”, – йдеться у повідомленні.

Попередня оцінка рівня порушення за міжнародною шкалою оцінки ядерних подій INES – «нижче шкали/рівня 0». Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

“Причина відключення енергоблоку №4 від мережі – хибне формування резервного диференційного захисту блоку”, – зазначають на станції.

Станом на 20:39 у роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1725 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АЕС, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рівне, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: