Чи вдасться врятувати тернопільський самшит, який гине від невідомої хвороби?

Опубліковано:
26 Червня, 2021

Звернула увагу на вражені хворобою оксамитові (поки що) кущі самшиту. На майдані Волі, неподалік пам’ятника Данилові Галицькому, довгі ряди кущів зверху покриті дивною павутиною, а з боків вже всихають. На бульварі Тараса Шевченка (від пам’ятника Соломії Крушельницькій і до «годинника», картинка ще плачевніша (на фото).

null
null
null
null

Щільна і густа крона – головна прикраса самшиту. Однак це не завжди добре для самої рослини, бо сприяє ряду грибкових захворювань. Через поганий доступ всередину куща повітря,там розмножуються патогенні гриби. Так у сусідній Львівській області торік був спалах самшитової вогнівки, після чого відродити кущі практично вже не вдавалось. Гусінь «пожирала» не лише листочки, а й стебла.

На моє запитання чому у нас зараз хворіє самшит, у «Зеленбуді» повідомили, що вражені кущі кропили вже двічі: «Такого раніше не спостерігалось, на кущах завівся павучок, який знищує красиві насадження». До слова, ідентична ситуація у  Черкасах та Києві. Ще тільки цієї біди не вистачало…

Валентина Семеняк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #самшит, #тернопіль, #тернопільські новини, #хвороба
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: