В Україні активно модернізовують ЦНАПи

Опубліковано:
25 Червня, 2021

Держпослуги, які кожен може отримувати швидко і зручно, — одне з найважливіших завдань Мінцифри. Раніше українці їздили до різних держустанов, відстоювали довжелезні черги до кабінетів та не завжди одразу отримували необхідні довідки: то обід, то немає бланків, то взагалі раптово закінчився робочий день. Це правда — час у держустановах спливає швидко і часто без користі для людини.

Зробити державу комфортним сервісом, людяним та зрозумілим — пріоритет Міністерства цифрової трансформації. Саме тому ми модернізуємо та розширюємо мережу ЦНАПів. Мінцифри вже відібрало 165 громад, які отримають 231 млн грн на розвиток ЦНАПів. Завдяки цьому 5 мільйонів українців зможуть користуватися зручними та сучасними держпослугами.

У межах субвенції відкриються понад 100 Дія.Центрів. Поступово вони з’являться по всій Україні. Перші вже працюють — у Житомирі та Нових Санжарах. Незабаром відкриємо в Полтавській, Донецькій, Тернопільській, Чернігівській, Київській, Івано-Франківській, Закарпатській, Запорізькій областях. А у понад 50 Дія.Центрах запрацюють зони для підприємців із безоплатними консультаціями — Дія.Бізнес.

Важливо, щоб кожен українець міг отримувати якісні державні послуги незалежно від місця проживання — в місті-мільйоннику чи маленькій територіальній громаді з населенням до 10000 людей. Тому плануємо не лише втричі розширити перелік адмінпослуг, а ще й до 2024 року розбудувати мережу ЦНАПів до понад 3500. Нові точки доступу створюватимуть за двома ключовими критеріями: відстань має становити не більше 14 км, а час, витрачений на дорогу, — не більше 30 хвилин транспортом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ЦНАП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: