З нагоди 40-річчя творчої діяльності Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки відбувся прем’єрний показ вистави М. Гушньовської «А хай то качка копне» (режисер – постановник Н. Лапунов).

Серед гостей урочистостей були присутні режисери, драматурги, журналісти, педагоги,театрознавці експертної ради Фестивалю – Премія «Гра»(Харків, Київ, Львів), представники місцевої влади. Директор і художній керівник театру Іван Шелеп презентував літописну книгу-альбом «40. Театральна осінь» з дивовижними кольоровими світлинами. Як і годиться – в день народження, лялькарі нагороджені грамотами, цінними подарунками.

null

Фото з мережі Інтернет

Розповідає директор і художній керівник Іван Шелеп: – На початку 80-х на театральній афіші нашого краю з’явилося нове ім’я – Тернопільський обласний театр ляльок. Він народився у місті курбасівських театральних вечорів і цим прирік себе на непростий шлях до успіху і слави. Кожен у житті робить перші кроки. Театр робив їх у мистецтві, шукав свою неповторну тему, свого драматурга, свого глядача. З чого розпочинається Театр, для нас, тернопільських лялькарів? Звичайно,  з глядачів, яких треба зацікавити і виховати, як справжніх театралів! Чим є Театр для кожного із нас? Відповіді різні… Для творчих обдарованих людей – це покликання! Хтось знайшов себе в образі героя, хтось радість від спілкування зі своїми однодумцями, хтось душевний спокій… Все це об’єднує людей єдиною метою – творити мистецтво! Це місток поколінь, творчих особистостей, працівників різних професій, де кожний залишає мов слід, свій талант, своє розуміння і відчуття краси в його духовному наповненні і прагненні передати свої знання у спадок іншим.

null

Фото з мережі Інтернет

Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ляльковий театр, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: