Не хочеш чути мову окупанта в Тернополі? Долучайся до ініціативи Української Галицької Партії #Геть_від_Москви!

Опубліковано:
23 Червня, 2021

Уявіть ситуацію: суботнього вечора ви приходите в ресторан, щоб відпочити і насолодитися хорошою музикою, а музиканти починають виконувати пісні російською мовою. У вас постає логічне запитання: чому на 7 році російсько-української війни в громадському просторі ви маєте слухати мову окупанта і терпіти це акустичне насилля? Знайома історія? Але так не має бути! Кожне українське місто має вибрати українську мову. Саме тому ініціатива #Геть_від_Москви розгортає свою діяльність і в Тернополі.

#Геть_від_Москви – це великий всеукраїнський проєкт, який займається дерусифікацією України і відстоює українську мову в публічному просторі. Започаткувала ініціативу Українська Галицька Партія ще в 2016 році. За цей час вдалося здобути багато перемог:

– вдалося українізувати 19 інтернет-магазинів;

– великі бренди Yves Rocher, Аntonio Biaggi, MOBILLUCK, Garne, АвтоЗвук та інші перейшли на українську;

– українізували 5 ВНЗ;

– виходили на акції протесту проти російської мови у школах;

– скасовано статус регіональної російської мови в Харкові, де судовий процес тривав 4 роки;

– примусили світових гігантів товаровиробників перекладати на українську мову меню пральних машин, автомобілів і ноутбуків.

Лідером ініціативи #Геть_від_Москви є Святослав Літинський, сьогодні заступник голови Політради УГП. Ім’я цього львів’янина вже давно відоме за межами Львова. Майже 10 років він захищає українську мову в судах та є активістом ініціативи «Геть від Москви!», яку започаткувала Українська Галицька Партія. Це саме Святослав став першим українцем, хто отримав український паспорт без російськомовної сторінки. Що там говорити – завдяки Святославу Літинському навіть міністри України почали розмовляти державною, адже ви, мабуть, також пам’ятаєте про гучний судовий процес з МВС та персонально Арсеном Аваковим?

Нещодавно Святослав Літинський приїжджав до Тернополя із презентацією “Як обстоювати українську мову”. Там активіст розповів про конкретну боротьбу із мовою окупанта та дав практичні поради, як відстоювати своє право на українську.

null
null

Кого цікавить тема українізації, хто не хоче чути російську в розважальних закладах, дитячих кімнатах, в громадському просторі, готовий моніторити ресторани, кафе, дитячі кімнати, кому не все одно – запрошують приєднуватися до ініціативи. Ось тут посилання на реєстрацію: https://docs.google.com/…/1D1nNbO4hZr6oVocZ…/viewform…

null

Фото з мережі Інтернет

5 причин, чому варто долучитися до ініціативи #Геть_від_Москви в Тернополі:

1. Мова має значення! І вона має бути українською у всіх сферах життя.

2. Не можна бути байдужим, бо ворог завтра може прийти у твою хату.

3. Великі перемоги завжди робляться малими справами! Стань частиною великого!

4. Ініціатива #Геть_від_Москви вже має багато успішних кейсів в популяризації  української мови: українізовані магазини, навчальні заклади,міністри, виграні суди.

5. Саме ти можеш робити декомунізацію, не чекаючи, поки владі дійдуть до цього руки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: ##Геть_від_Москви, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #угп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: