Оксана Петришин: «Маю мрію на всіх – зробити Тернопіль центром розвитку масажних практик»

23.06.2021 10:43   Джерело: Наш день
Опубліковано : Оксана Горобець

Тернопільська майстриня з масажу й ініціаторка вражаючих рекордів України в цій сфері поділилася своєю історією успіху. Ми поговорили з нею про цілющий вплив масажу й нові методики, які допомагають почуватися здоровими і молодими.

З села Загір’я Зборівського району далеко було їхати у лікарню на масаж, а батько потребував щоденних масажів. Адже був хворий на бронхіт. «А спробую сама, – вирішила Оксана, – я ж бачила, як це робить лікарка». Спина батька була першою, яку масажувала тоді ще школярка Оксана Петришин, дівчина була здивована тим, що масаж, який вона робила татусеві, допоміг йому одужати. Пройшли роки, дівчина виросла, здобула професію масажиста. Сьогодні Оксана Петришин – власниця салонів масажу в Тернополі, де разом зі своєю командою щодня допомагає багатьом людям стати здоровішими.

Завдяки бажанню зробити масаж популярним серед українців Оксана Петришин береться за рекорди у цій сфері. Разом з партнерами, друзями організувала події, занесені у Національний реєстр рекордів України.

Так, у 2017 році Оксана Петришин влаштувала найтриваліший безперервний сеанс масажу. Жінка упродовж 18-ти годин і 26 хвилин робила людям масаж спини.

У 2018 році вона поповнила всеукраїнський реєстр рекордів новим досягненням – «Найбільша кількість масажистів, які роблять масаж одній людині (15 масажистів)». 2019 рік – «Масаж на найвищій вершині України – Говерлі», 2020-ий – «Королівський вогняний масаж» (за участі 100 масажистів, 100 моделей).

Також з командою взяла участь у встановленні досягнення, яке увійшло до Національної книги реєстру рекордів України та у Книгу рекордів Гіннеса – «Наймасовіший масаж на одній локації (752 масажисти України)».

Оксана Петришин мріє про відкриття філій по всій України. У Тернополі вона недавно відкрила новий салон від своєї студії масажу «Body Line» у центрі міста на вулиці Руській.

– Пані Оксано, у ваших студіях люди отримують не тільки хороший результат від масажу, а й позитивні емоції, турботу і затишок. Що дає вам наснагу і сили?

– Я вірю, знаю, що мені допомагає Бог, а я вже через свої руки, через руки моїх масажистів, моєї доньки Марії Петришин-Бачинської допомагаю іншим. З відкриттям салону в центрі міста ми зможемо охопити більшу кількість людей, яким зручно буде саме там відвідати сеанс масажу. Наші клієнти завжди мають можливість спробувати щось нове для себе. На Руській ми запровадили нові технології з догляду за тілом і обличчям – апаратні масажі, а ось на Тарнавського до нашого списку масажних послуг додали лікувальну методику – хіджаму. Ми єдині у Тернополі з нею працюємо.

– Розкажіть детальніше про цей вид лікування. Адже на вигляд він досить екстремальний.

– На перший погляд так і є, але ефект просто неймовірний. Я все завжди пробую на собі й відразу відчула, що стала більш активною, ніби з’явились нові сили. Цей масаж відомий на Сході з давніх-давен, ще Гіппократ, лікар з Давньої Греції, згадував про кровопускання, що оздоровлюють. Хіджама – це також кровопускання через дрібні отвори за допомогою скляних банок. У наш час це актуально, бо люди мало рухаються, а такі ранки спонукають організм запускати механізми оновлення. При цьому до місць, де «заховалась» хвороба, з кров’ю доставляються речовини, які, фактично, «ремонтують» хворий орган. Хіджаму роблять також на обличчя – це омолоджує шкіру обличчя, шиї і зони декольте. Приємно, що люди відчувають ефект, і зараз запис на цю процедуру відбувається на місяць вперед.

– Ви пропонуєте і новинку – апаратний масаж. Що це таке і чому додали його у послуги вашого салону?

– Апаратний масаж відрізняється від ручного. Ми використовуємо спеціальні технічні засоби. Апаратні техніки краще опрацьовують тканини, більш інтенсивні, стимулюють вироблення еластину і колагену. Апаратний масаж ми налаштовуємо індивідуально під кожного клієнта, і за один сеанс опрацьовується більше різних ділянок. Зазвичай у наших салонах ми поєднуємо апаратний і ручний масаж.

– Першим вашим клієнтом був батько, а далі як вела доля до професії?

– Я ніколи не думала, що, пробуючи допомогти одужати хворому на бронхіт татові, знайду те, чим буду займатись все життя. Потім доля через проблему зі спиною у чоловіка звела нас з бабцею зі Збаража. У чоловіка був нестерпний біль. Він потягнув спину на будівництві, бабуся розробляла йому спину, а я дивилась за рухами, спробувала вдома – і знову успіх! Це був час прийняття рішення – я вступила у медучилище, потім були спеціалізовані курси, участь у семінарах. Секрет успіху масажиста у постійному навчанні, і я не збираюся спинятись. Недавно отримала диплом магістратури вищого навчального медичного університету Нью-Джерсі, мені присвоєно кваліфікацію фізіотерапевт-реабілітолог. У червні знову відправляю команду масажистів нашого салону «Body Line» на міжнародний масажний турнір у Харків.

– Що спонукало вас до встановлення рекордів і що плануєте далі, чим дивуватиме тернополян і Україну?

– Рекорди дуже люблю, бо це мотивує до розвитку, популяризує масаж, люди дізнаються, що це корисно, дивуються досягненням. Те, що наші події є у Національному реєстрі рекордів України і в Книзі рекордів Гіннеса – це, насправді, не тільки моя заслуга, а й великої команди масажистів Тернополя і Тернопільщини. Маю мрію на всіх – зробити Тернопіль центром розвитку масажних практик. Щоби до нас приїжджали фахівці з усього світу ділитися досвідом, а студенти – вчитися. Масаж – це унікальна майстерність, яка передається від людини до людини. Нам потрібно не втратити ці давні знання, як з допомогою рук зцілювати, зміцнювати, реабілітувати тіло людини через дотик.

Олена МУДРА.

Візитка

Оксана Петришин – масажист вищої категорії, топ-майстер і засновниця салонів «Body Line», власної школи масажу.

Має 25 років масажної практики, співпрацює зі спеціалістами у сферах дієтології, нутріціології, біохакінгу, а також з фітнес-центрами Тернополя.

У її салонах працюють з більш ніж 25 техніками масажу, а також пропонують SPA-процедури для всього тіла. Масаж обличчя, антицелюлітний комплекс, дитячий комплекс, спортивний комплекс, лікувально-оздоровчий масаж, реабілітаційний масаж, орто-міопластичний масаж, техніка Юмейхо, масаж Гуа Ша, релаксуючий масаж, аромамасаж, лімфодренаж, сегментарний масаж, нейроседативний масаж, класичний, спортивний масаж, тейпування – це далеко не весь список послуг салонів Оксани Петришин.  

Школа масажу «Body Line» – в списку 10 найкращих масажних шкіл України. Також на її базі відбувається навчання за напрямками «Профі-масажист», «Естет-масажист», «Дитячий масажист». «Масажі для вагітних та під час лактації».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Наш день  

Коментарі