Юлія Тимошенко: «Ми вимагатимемо від влади негайно скасувати 50% підвищення ціни на газ»

23.06.2021 09:26   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

НАК «Нафтогаз», у якій нещодавно призначили нового керівника, зробила офіційне повідомлення про те, що з 1 червня газ для населення дорожчає на 50%. Уже цього місяця людям виставлятимуть ціну в платіжках майже 12 гривень за кубометр палива. Це нищівне ставлення монобільшості «Слуг народу» до людей, і «Батьківщина» вимагатиме скасування цього підвищення.

Про це заявила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, назвавши таку новину шоковою.

«Це нищівне ставлення «Слуг народу» до людей треба негайно припиняти! Українцям важко було платити по 6 гривень за кубометр газу, а підвищення цін до 12 гривень є практично геноцидом», — заявила вона.

Юлія Тимошенко пообіцяла, що на найближчій годині запитань до уряду вона і фракція «Батьківщини» вимагатимуть негайно скасувати це рішення, тому що для такого різкого підвищення ціни немає жодних обґрунтувань.

Лідерка «Батьківщини» нагадала, що вартість газу вітчизняного видобутку, за офіційними повідомленнями, становить 2 гривні 30 копійок. «Навіщо продавати людям власний газ у 6 разів дорожче, по 12 гривень?» — обурилася Юлія Тимошенко.

«Ми, безумовно, вимагатимемо повернути ціну за газ на той рівень, який збігається із вартістю українського газу, а це 2 гривні 30 копійок. Крім того, вимагатимемо звіту у Верховній Раді членів НКРЕКП, щоб запитати у них, звідки на кожному кубометрі взялося 10 гривень відкату», — наголосила Юлія Тимошенко.

На її переконання, одномоментне підвищення ціни на газ спровокує ріст цін на товари, відобразиться на роботі міського транспорту, на вартості електроенергії, адже ці галузі використовують у своїй роботі блакитне паливо.

«Йдеться про те, що вчиняється злочин, велика корупція. Хто має відкати з цієї корупції, ви прекрасно знаєте, і тому я прошу: припиніть знущатися над Україною та українцями, поверніть людям газ вітчизняного видобутку і не підвищуйте його вартість на 50%», — закликала лідерка «Батьківщини».

Вона також нагадала, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт команди «Батьківщини», який встановлює справедливе нарахування ціни за газ.

Роман ЗАРІЧНИЙ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі