Ольга, Оксана та Андрійко Атаманчуки – найкращі серед кращих

Опубліковано:
22 Червня, 2021

Не дарма ж кажуть, що у талановитих мам талановиті діти. Я про членкиню НСПУ, викладачку Тернопільської класичної гімназії Ольгу Атаманчук. Її донька, восьмикласниця Оксана Атаманчук разом із командою однодумців, а це Софія Косюк, Христина Леонтюк, Яна Міль, Ольга Підручняк (керівник) увійшли в список переможців (з поміж 220-ти) Другого Всеукраїнського конкурсу створення вебсайтів «Літературна візитка краю». Головна постать їхнього сайту Оксана Лятуринська, одна з найвидатніших жіночих постатей в українській поезії, творчість якої тільки зараз відкриваємо: скульпторка, малярка, перекладачка, журналістка, громадська діячка. Вона завжди дивувала світ.

Читайте також

На літературних забавлянках була тернопільська поетка Ольга Атаманчук (Фото)

Другокласник братик Андрійко вирішив не відставати від сестрички, тож, взявши участь у Міжнародному проєкті-конкурсі «Тарас Шевченко єднає народи», разом з однокласниками Є. Макух, Б. Ходзінський, А. Гоцко, отримав диплом І ступеня (мова виконання поезії «Заповіт» українською, англійською, італійською, німецькою).

Тим часом поезія мами, згаданих Оксани та Андрійка, відомої тернопільської поетеси Ольги Атаманчук, пройшовши «довге коло» відбору, увійшла до «Антології сучасної української поезії «Молоді голоси», яка презентувалась на мистецькому фестивалі «Ї» у Тернополі, а попереду презентація у Києві. Тернополянам є чим пишатися! Побільше б таких творчих сімейних перемог!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #косюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ольга атаманчук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: