З вересня українські медики отримуватимуть доплати

Опубліковано:
21 Червня, 2021

Медичні працівники з вересня цього року почнуть отримувати доплати. У бюджеті на це передбачено майже 6 млрд грн. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу 6 вересня.

“З вересня і до кінця року усі наші медичні працівники почнуть отримувати доплати до своєї заробітної плати. На це передбачено майже 6 млрд гривень. Якщо ми говоримо про лікаря, то це в середньому 3560 грн, а молодший медичний персонал — близько 1250 грн”, – сказав він.

Міністр стверджує, що таке збільшення заробітних плат медпрацівників є “першим кроком”.

“У своїх розрахунках, які ми подали Міністерству фінансів, ми виходили з нашої законодавчої бази. У законі “Про програму медичних гарантій” чітко визначено, що на фінансування медгарантій повинно використовуватися не менше 5% ВВП. Саме такі цифри ми і закладаємо у своїх пропозиціях до бюджету наступного року”, – повідомив посадовець.

Що відомо

  • В червні уряд визначив доплати медикам та змінив деякі тарифи на лікування.
  • Раніше уряд погодив розподіл коштів, які підуть на підвищені виплати медикам, які лікують хворих на COVID-19.
  • У Міністерстві охорони здоров’я пообіцяли розібратися із затримкою виплати надбавок лікарям, які працюють з пацієнтами хворими на коронавірус.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #доплати медикам, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: