У тернопільській лікарні з'явився надсучасний УЗД-апарат

20.06.2021 08:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Оксана Горобець
У Тернопільській університетській лікарні з'явився сучасний мобільний апарат УЗД, менший за телефон.

Як розповіли у медзакладі, за його допомогою можна обстежити не лише внутрішні органи, а й органи малого таза чоловіків та жінок, щитоподібну, молочну залози, суглоби та інші поверхневі органи.

"Загалом даний апарат дозволяє нам провести УЗД-обстеження будь-де та в будь-який час. Є багато моментів, коли пацієнт не може з’явитися на УЗД-обстеження, є нетранспортабельним або потрібна УЗД просто під час оперативного втручання, у таких моментах він є дуже зручним. Однією стороною ми можемо оглядати органи черевної порожнини, малого таза чоловіків і жінок.

Натиском однієї кнопки змінюємо функцію на ту, яка може відтворити роботу щитовидної залози, побачити суглоби, до того ж є доплер, який показує роботу судин. Ще раз натиснувши кнопку, ми можемо спостерігати за роботою серця (кардіологічний датчик). Якщо раніше для огляду роботи серця мав бути окремий із фазованою решіткою, то цьому апарату вона не потрібна.

Наявність кольорового та імпульсного доплерів є ще однією його перевагою. Імпульсний відтворює роботу судин, таким чином можна проводити катетеризацію судин у реанімаційному відділенні",  розповідає завідувачка відділення УЗД Тернопільської університетської лікарні, експерт з УЗД управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Людмила Балабан.

За її словами, мобільні апарати УЗД – це великий крок уперед, адже їх можуть застосовувати лікарі вузьких спеціальностей.

null

"У роботі він простий, але багатофункціональний. Звісно, це прорив у медицині", – додає медик.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі