Будівельники знайшли вже другу кісту під час скандального будівництва у Тернополі (Відео)

Опубліковано:
14 Червня, 2021

Вже другу кістку знайшли на вулиці Над ставом у Тернополі. Під час будівництва, яке вже стало скандальним, на подвір’ї виявили частину стегнової кістки. Кому вона належить ще не відомо.

Але працівники обласного центру охорони наукових досліджень пам’яток культурної спадщини, висувають припущення, пов’язані з історією будинку 3 на вул Над ставом.

Як зазначила директорка Тернопільського обласного центру охорони наукових долсліджень пам’яток культурної спадщини Марина Ягодинська, згідно плану карти Фон Міга у тому місці десь знаходився Фарний костел. Біля Фарного костелу, який датувався ХVIII ст.. були на той час поховання. Тому там мали бути археологічні дослідження.

Проте, за словами жінки, забудовник від цієї процедури відмовився. Якщо все ж продовжувати історію решток, то 8 червня на цій території  виявили перші кістки. За попереднім висновком експерта – це рештки коня.

Та з чого все почалось?  У Тернополі на вул Над ставом розгорівся скандал. Будинкок 1903 року, який вважають найстарішим в Тернополі, розібрали. Залишилась лише одна стіна, і сусіди розповіли, що тут планують звести 3-поверховий дім. Хоч за документами, це реконструкція.

Небайдужим до долі споруди на вулиці Над ставом, 3 є тернополянин Валерій Козловський. Чоловік зауважив, у сусідньому  будинку жили його дідусь та бабуся. За його словами, майже 20 років ця 3-поверхова садиба була закинутою. І за крайній  місяць її практично зруйнували. Пан Валерій показав фото, яке зробив 30 днів тому. На світлині видно ще 2 поверхи будинку. За кілька тижнів залишився лише перший, і ось зараз лише його частина – одна стіна.

Хвилюються стосовно будови люди, які живуть поруч, тому організували збори. На які приїхав представник забудовника. Він наголосив, видані усі містобудівні умови та обмеження. Вони є на сайті міської ради у публічному доступі.

За документами за адресою вулиця Над ставом, 3 проводять реконструкцію, хоча виглядає так, наче тут буде нова будівля.  Люди розповіли, що передбачено 3 поверхи і мансарда, тож бояться, що через будівництво в їхніх будинках можуть потріскати стіни, з’являться проблеми з каналізацією. Переймаються і прибудинковою територією.

Натомість представник забудовника запевняє, усі дозвільні  документи є і будова тут законна.

Інформації про те, чи порушує будівельні норми забудовник ми не маємо. У тернопільській міські раді кажуть, що дані нададуть лише після того, як мешканці напишуть заяву і попросять про створення комісії, яка зможе перевірити дотримання норм і надати висновок.

Також нам невідомо, чи працювали представники архітектурного нагляду на місці перед тим, як дати дозвіл на будівельні роботи. Та директорка обласного центру охорони наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Марина Ягодинська нас запевнила – перевірку проведуть і за потреби зупинять будівництво, аби дослідити цінність культурного шару.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будівництво, #кістка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рештки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: