У Тернополі провели акцію «Ми усі однієї крові»

Опубліковано:
14 Червня, 2021

Майже 14 літрів крові здали донори під час акції “Ми усі однієї крові”. Це 31 донор, розповів співорганізатор акції Роман Ничвидюк.

За його словами, акцію приурочили до Всесвітнього дня донора, який відзначають завтра. Цю кров планують передати у перинатальний центр “Матері і дитини” в Тернополі.

Першим кров вирішив здати співорганізатор акції Роман Ничвидюк. Каже, мета заходу – мотивувати жителів області регулярно ставати донорами:

“Щоб привернути увагу, що донорство – це потрібна справа і вона є не складною, щоб люди долучалися”.

У Тернополі провели акцію "Ми усі однієї крові"

Таку акцію вирішили провести в неділю, тому що так залучать більше донорів, розповів Ничвидюк. Тернополянина Віталія Хому взяти участь в акції запросив син. Віталій кров здає вшосте. Пригадав, як це було вперше:

“Знайомий потрапив в лікарню і йому була потрібна кров. Я пішов і відразу здав. І так раз здав, другий, третій, і так здаю до сьогодні. Може, комусь буде потрібно кров, а мені її не шкода”.

Терапевтка відділу заготівлі крові Віра Борейко розповіла, на що звертають увагу працівники центру служби крові під час переливання:

“Ми звертаємо увагу, як донор себе почуває під час процедури, чи все нормально з ним. Не кожен може бути донором. Важливо, щоб в людини були гарні вени, щоб їх було добре видно”.

У Тернополі провели акцію "Ми усі однієї крові"

Акцію під такою назвою провели вперше, розповів Роман Ничвидюк. За його словами, загалом цього року здали кров понад 50 донорів. День донора заснувала Всесвітня асамблея охорони здоров’я 23 травня 2005 року для того, щоб сприяти добровільному і безкоштовному донорству крові.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #донор, #кров, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: