20 людей взяли участь у благодійному забігу в Тернополі

13.06.2021 17:13   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі відбувся благодійний забіг, під час якого збирали гроші для однорічного Максима Антонишина. У нього спінальна м’язова атрофія. На лікування потрібно більше 2 мільйонів доларів. Про це розповів організатор забігу Олег Вітвіцький.

Перед початком забігу розминається тернополянка Інеса Мендрунь. Жінка каже, що бігає два рази на тиждень. Мендрунь розповіла, чому бере участь у благодійному забігу:

"Хочеться підтримати Максимка. Дуже люблю всякі забіги, займаюся трішки бігом, але останні тижні не бігла, бо прихворіла. Зараз буде важко бігти, бо ніс закладений. Заради хорошої справи один кілометр пробіжу. Для мене це принципово".

Учасники забігу пробігли понад півтора кілометра. Одним з перших фінішував Альберт Кузьменко.

"Ми регулярно тренуємося, кожного дня. Маємо забіги по всій Україні. Живемо бігом. Ми спеціалізуємося на довгі дистанції. 2 кілометри для нас не дуже велика дистанція", - каже Кузьменко.

Організатор благодійного забігу Олег Вітвіцький розповів, що зареєструвалися понад 50 учасників. Вітвіцький каже, скільки грошей зібрали під час забігу підрахують завтра.

Мама Максима Юлія Антонишин розповіла, що кошти на ліки для сина збирають з 16 січня цього року. За цей час організували більше пів сотні благодійних акцій. Наразі зібрали понад 261 тисячу доларів.

"Часу залишилося дуже мало. Це всього 4 місяці. Погіршення немає. Ми зупинили прогресування хвороби. Робимо все можливе, щоб вона не прогресувала", - каже Антонишин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Суспільне  

Коментарі