«Дні Пінзеля»: на Тернопільщині триває культурно-мистецький фестиваль

Опубліковано:
12 Червня, 2021

У Бучачі триває культурно-мистецький фестиваль «Дні Пінзеля». Триватиме захід впродовж трьох днів. Про це пише Суспільне.

Як розповідає організатор фестивалю Віктор Гребеньовський, під час другого дня фестивалю планують відкрити фотовиставку, експозицію картин міжнародного живописного пленеру «Мистецькими шляхами Пінзеля», скульптуру проєкту «Під зорею Пінзеля» та запланована презентація книги «Я, Іоанн».  Також учасники відвідають село Рукомиш, де нині зберігається фігура св. Онуфрія роботи Пінзеля, проведуть літературно-мистецькі зустрічі у тутешній кав’ярні, розташованій у Бучачі в «Арт-дворику».

Додамо, у костелі Успіння Діви Марії у Бучачі є оздоблення, над яким у 18 столітті працював Пінзель зі своїми учнями. У костелі збереглися 5 вівтарів скульптора. Один із них є вівтар Святого Тадея. На Бучацькій ратуші було 14 скульптур. До сьогодні збереглись фрагменти скульптури Геракла.

Також роботи Пінзеля збереглися у церкві Святої Покрови. Зокрема, дияконські двері, які у 2012 році були на виставці у Луврі. Також у церкві Святої Покрови є 3 вівтаря, над якими працював Пінзель.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #дні пінзеля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: