У Тернополі відкрили симуляційні кімнати для навчання сімейних лікарів

10.06.2021 19:56   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

У Тернопільському національному медичному університеті відкрили лабораторію клінічних навичок для сімейних лікарів і медсестер. На створення такого стимуляційного кабінету було використано майже 3 млн грн.

Відтак лабораторії клінічних навичок у Тернопільському медуніверситеті складаються з трьох кімнат, а саме: з кімнати для відпрацювання медичних навичок, котра оснащена камерами, мікрофонами, медичним обладнанням і симуляторами рук, ніг, сідниць, які можуть бути підключені до комп’ютера; кімнати, звідки інструктор і викладач дає інструкції; кімнати, де студенти з викладачем переглядають записане відео щодо виконання маніпуляції.

«У рамках проєкту інвестиції ідуть не тільки в ремонт, закупівлю новітніх манекенів та комп’ютерів. Наша першочергова задача – підсилити та покращити якість медичної освіти в Україні, а це неможливо без інвестицій у покращення навичок викладачів, IT, ресурси, знання англійської мови. Це те, що формує якісний освітній процес у медичних ЗВО України. Облаштування таких лабораторій клінічних навичок - це лише одна з фаз реалізації проєкту. Наступний крок – це спільне обговорення пріоритетних напрямків розвитку університету», – зазначила керівниця проєктного офісу Тетяна Степурко.

Додамо, що в рамках проєкту «Розвиток медичної освіти» в Україні уже відкрито шість симуляційних центрів України. Лабораторії клінічних навичок для лікарів загальної практики також будуть відкриті у Рівненській медичній академії, Буковинському державному медичному університеті (Чернівці), Житомирському медичному інституті, Харківському національному медичному університеті та Львівській медичній академії імені Андрея Крупинського.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі