Тернопільською прокуратурою поновлено права працюючих в’язнів

Опубліковано:
8 Червня, 2021

За результатами проведених органами обласної прокуратури перевірок із залученням фахівців контролюючих органів в державних установах «Збаразька ВК (№ 63)» та «Чортківська УВП (№ 26)» виявлено низку порушень вимог законодавства щодо дотримання прав в’язнів на працю.

Прокурорами виявлено, що при укладенні із засудженими строкових трудових договорів упускались окремі істотні умови, що дозволяло використовувати їх не на обумовлених угодами роботах. Окремим в’язням, які залучались до роботи у святкові та неробочі дні невчасно  нараховувалась оплата праці у подвійному розмірі (під час перевірки заборгованість була відразу сплачена), а деяким особам суми відрахувань із заробітку були завищені. Також зафіксовано факти недотримання правил охорони праці та техніки безпеки при використанні праці засуджених.

З метою усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності органами обласної прокуратури внесено начальникам установ виконання покарань області 3 вказівки, які перебувають на розгляді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #в'язень, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прокуратура, #робота, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: