На Тернопільщині СБУ підозрює колишню працівницю поліції в розголошенні державної таємниці

02.06.2021 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Служба безпеки України викрила співробітницю режимно-секретного органу одного із підрозділів Нацполіції Тернопільщини на розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю.

Як повідомив речник СБУ в Тернопільській області Петро Королюк, досудовим слідством встановлено, що офіцер поліції діяв всупереч встановленому порядку оформлення допуску і надання доступу до інформації із обмеженим доступом. Без передбачених законодавством підстав вона ознайомлювала своїх колег із матеріалами оперативно-розшукової діяльності та проведення негласних розшукових дій. Своїми діями поліціянка допустила розголошення даних, визначених у Зводі відомостей, що становлять державну таємницю.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 328 (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю) Кримінального кодексу України слідчі Територіального управління ДБР повідомили зловмисниці про підозру. На даний час вказана особа звільнена із лав Національної поліції.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі