Парубок зі Зборова в Інстаграм розводив дівчат на гроші

Опубліковано:
1 Червня, 2021

Трохи більше, ніж за вісім місяців, із січня до середини серпня минулого року, 27-річний уродженець м. Зборів виманив у дівчат майже 30 тис. 700 грн. Характерно, що на початках до поліції надійшли заяви від десятьох обдурених жінок, та й розмір завданих збитків був утричі більший. Однак до суду надійшли матеріали лише про чотирьох обдурених, та й ті наприкінці судового розгляду дружньо просили Сергія суворо не карати, бо він устиг повністю відшкодувати завдані збитки.

Варто зазначити, що вперше свій кримінальний талант молодик проявив рік тому. Наприкінці липня 2019 року Сергій винаймав квартиру в Тернополі. Якось вночі він тихенько прокрався до вітальні, дістав із сумки власниці гаманець, в якому лежало 3 тис. 600 грн., та її паспорт. І поки пенсіонерка дивилася яскраві сни, квартирант покинув помешкання. Таким чином житель Зборова вчинив таємне викрадення чужого майна (тобто крадіжку) – ч.1 ст. 185 КК України.

Звісно, коли непорядного юнака затримали, усі кошти він встиг витратити. Оскільки він повернув потерпілій всі кошти, між ним та жінкою було укладено угоду про примирення, за умовами якої непорядному на руку юнаку призначалося покарання у вигляді 850 грн. штрафу. Вироком Тернопільського міськрайонного суду угоду було затверджено та зобов’язано Сергія сплатити штраф. До речі, коштів до державного бюджету так і не сплатив та й судимість ще мав непогашену.

Однак три місяці потому юнак уже не просто обікрав, а, вигадуючи різноманітні ситуації, почав видурювати у дівчат гроші. Діяв за простою схемою. У соціальній мережі «Instagram» знайомився з дівчатами. Якийсь час просто спілкувалися, при цьому кожний раз розповідав про свою велику родину, де всі турботи за грошове забезпечення стареньких батьків лягли на нього.

Коли стосунки налагодились, якось зателефонував одній зі знайомих та примудрився розіграти таку собі мобільну (бо ж спілкувалися по мобільному) виставу. Сергій радісно розповів, що виграв значну суму коштів у міжнародної букмекерської компанії «Parimatch». Однак для того, щоби забрати виграш, спочатку йому необхідно через персональний кабінет провести зарахування коштів. Але, на жаль, зараз він у селі доглядає маленького племінника, а банківська картка залишилася в Тернополі. То ж чи вона не допоможе йому. Як? Потрібно перекинути, скажімо, 500 грн. йому на рахунок. А вже завтра чи трохи пізніше він обов’язково їй усе поверне!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: