Жителям Тернопільщини розповіли, хто може отримати субсидії

30.05.2021 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Перепризначити субсидії без подання відповідної заяви та декларації відтепер можна буде ез подання відповідної заяви та декларації. Деякі типи домогосподарств повинні будуть звернутися до представників місцевого управління соціального захисту із заявою, - розповів заступник директора департаменту соцзахисту обласної адміністрації Олег Воронка.   

«Ті користувачі, які під час опалювального сезону 2020-2021 років отримуватимуть житлові субсидії у грошовій безготівковій формі – мають звернутися за призначення субсидії з травня поточного року. Цим людям необхідно подати нові заяви та декларації. З 1 травня субсидії виплачуватимуть  лише в готівковій формі», - каже Олег Воронка.

Нові зміни стосуватимуться і наявності кількох об’єктів житла: якщо у власності є кілька (більше двох) квартир, то субсидія призначена не буде; якщо є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить отримати допомогу.

«Якщо є ще одне житло на правах спільної сумісної, або спільної часткової власності з іншими людьми, а також ті, що знаходяться в сільській місцевості, то субсидія буде. Збільшено розмір депозиту, який впливає на те, чи буде призначена субсидія. Претендувати на субсидію можна, якщо на депозиті не більше 100 тисяч гривень. Заяви на отримання субсидії у формі готівки, можна буде подавати протягом 5 місяців в онлайн-формі, або поштою або через відповідальних осіб територіальних громад або працівників ЦНАП», - розповідає Олег Воронка.

Субсидію не призначатимуть, якщо людина має заборгованість за житлово-комунальні послуги. Тому, домогосподарства, які планують отримати субсидію, мають погасити заборгованість чи  укласти угоду про реструктуризацію цієї заборгованості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі