«Жива легенда! Символ незламності українського народу», – Михайло Головко привітав з 90-річчям Ігоря Олещука

27.05.2021 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
21 травня 90-річний ювілей відзначив малолітній в’язень сталінських таборів і активний громадський діяч з Тернополя Ігор Олещук.
 
Із днем народженням Ігоря Андрійовича привітав голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.
null
 
– Захоплююся такими Людьми, як Ігор Олещук! Жива легенда! Символ незламності українського народу! Справжній борець за Незалежність нашої держави! Інженер, громадський і політичний діяч, член Юнацтва ОУН, дисидент, член ради і голова Тернопільського обласного товариства «Меморіал», старший науковий співробітник Тернопільського історико-меморіального музею політичних в'язнів народився 21-го травня 1931-го року в селі Чорний Ліс на Збаражчині. З 15-ти років Ігор Олещук був активним учасником Організації українських націоналістів. Його псевдо — «Грушка». Згодом Ігора Олещука засудили до 25-ти років таборів суворого режиму, з них — 8 років він відбув у Воркуті. Працював на цукровому заводі «Поділля» та «Тернопільобленерго». Ігор Олещук — зразок чоловіка-сім‘янина! Разом із дружиною Надією Володимирівною, яка протягом усього життя поруч із ним, виховав трьох синів та вісьмох онуків,  зазначив Михайло Головко.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі