Імунітет до коронавірусу зберігається 13 місяців після COVID-19

23.05.2021 10:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Оксана Горобець
Чимало мешканців Тернопілля вже перехворіли на коронавірус. Та, як слушно зауважують епідеміологи, розслаблятися рано, адже в світі спостерігаються випадки повторного інфікування, а дехто вже хворів навіть тричі.

 

Та нові дослідження медичних працівників зі Страсбурзького університетського госпіталю, Франція, показали, що антитіла після перенесеного COVID-19 зберігаються тринадцять місяців потому та здатні захищати від повторного зараження.

Дане дослідження зосереджувалось на валідації серологічних аналізів із використанням великої когорти медичних працівників зі Страсбурзького університетського госпіталю, Франція, які вилікувались від COVID-19 у легкому перебігу. Дослідники вивчали відповідь гуморального імунітету ("антитільного") на коронавірус протягом тринадцяти місяців після зараження. Також було визначено частоту повторного зараження протягом вищезазначеного періоду дослідження.

Таким чином дослідження продемонструвало тривалу стійкість антитіл IgG – протягом тринадцяти місяців – і їхню здатність захистити від повторного інфікування COVID-19 у цей період.

Тернопільські медики ж закликають мешканців краю до вакцинації. Також перевірити наявність антитіл і, відповідно, імунітету до COVID-19 кожна людина може за допомогою ІФА-тесту на імуноглобуліни (IgG). В Україні першими ІФА-тести на антитіла коронавірусу розробили українські вчені “Діапроф-Мед”, зробивши Україну п’ятою країною у світі з початку пандемії COVID-19, яка почала використовувати цей діагностичний метод.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі