На Тернопільщині відкрили ще один сучасний ЦНАП

Опубліковано:
22 Травня, 2021

Сучасний центр надання адміністративних послуг  відкрили 21 травня у  Коропецькій об`єднаній територіальній громаді.  Відтепер адміністративні послуги надаватимуться у сучасному та просторому приміщенні європейського зразка.

Привітала жителів громади з відкриттям ЦНАПу заступниця департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ірина Вітер.

«Створення зручних та доступних умов для отримання громадянами та підприємцями якісних адміністративних послуг в одному офісі – пріоритетне завдання органів влади усіх рівнів. В області триває формування нової мережі ЦНАПів та сучасної системи надання адміністративних послуг. Впродовж трьох років у кожній громаді Тернопільщини повинен функціонувати ЦНАП та не менше 76 віддалених робочих місць», – зазначила Ірина Вітер.

До кінця 2021 року планується створення ще щонайменше 6 ЦНАПів в області. Важливим є також напрямок надання адміністративних послуг у он-лайн форматі через портал «Дія», у кожному ЦНАПі громадяни матимуть можливість отримати таку послугу на спеціально створеному робочому місці.

Як розповів голова територіальної громади Микола Тимків, заклад буде осблуговувати майже 6 тисяч жителів громади.

«На створення ЦНАПу спрямовано 426,0 тис. гривень. З них –  124,1 тис. гривень – кошти місцевого бюджету, а 302,0 тис. гривень – кошти Програми «U-LEAD з Європою».  Я щиро дякую нашим європейським партнерам за підтримку і фінансову допомогу», – зазначив Микола Тимків.

У закладі надаватимуть 107 адміністративних послуг, зокрема: у сфері реєстрації, земельних відносин, соціальні послуги, дозвільні документи, довідки.

Довідково. На Тернопільщині здійснюють діяльність 26 Центрів надання адміністративних послуг та створено 29 віддалених робочих місць. З метою розвитку мережі ЦНАП цьогоріч у державному бюджеті передбачено спеціальну субвенцію у обсязі 231 млн гривень, а на 2022 рік одним із пріоритетів реалізації проектів із ДФРР визначено створення центрів із надання адміністративних послуг.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ЦНАП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: