У Бережанській громаді люди вийшли на протест

Опубліковано:
20 Травня, 2021

У Бережанах на вулиці Козацькій близько 50 місцевих жителів вийшли на протест. Вони докірали керівництву місцевої цегельні, що та працює зі шкідливими викидами.

Зі слів бережанців, іде неприємний, їдкий сморід і задимленість із заводу, як наслідок мешканці прилеглих вулиць мають проблеми зі здоров’ям. Вони, а також депутати міської ради, яких зібралося з десяток, просили, щоби керівництво заводу надало дозвільні документи на викиди. Представник цегельні, який назвався виконавчим директором, повідомив людям, що документів у нього немає, він зможе показати їх лише через два тижні. Пікетувальників це обурило, бо як же тоді працює завод? Люди вимагали закрити цегельню, допоки їм не покажуть дозволи на викиди. Тоді директор пообіцяв принести затребувані документи упродовж наступних кількох днів у міську раду.

Зауважимо, що Бережанська цегельня довгий час не працювала, нещодавно її викупили (власником заводу є нардеп із Хмельниччини Сергій Лабазюк) і модернізували, але проблеми залишилися. Оскільки підприємство знаходиться у житловій зоні, люди просять, щоби трубу, з якої виходять шкідливі викиди, підняли вище, ніж вона є сьогодні. За декілька днів, але не пізніше 31 травня, виконавчий директор пообіцяв, що буде піднято трубу на максимально допустиму висоту. З числа мешканців прилеглих територій було обрано лідерів думок, які будуть брати безпосередню участь та триматимуть «руку на пульсі» у даному процесі. Громада за те, щоби працював цегельний завод, але зі збереженням екологічних норм…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #екологія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #протест, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: