Поліцейського, який приховав скоєну сином ДТП, хочуть звільнити з органів МВС

Опубліковано:
19 Травня, 2021

Після зустрічі в МВС із потерпілою та її матір’ю, вислухавши постраждалу сторону, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліцейський, який покриває злочин, скоєний його сином, не може бути виправданий і повинен понести покарання. Про це йдеться на сайті МВС.

– Наразі проводиться службове розслідування щодо дій батька – заступника начальника відділу поліції, син якого скоїв ДТП. Ми наполягатимемо на його звільненні, як і на відкритті кримінального провадження – за приховування батьком підозрюваного інформації про правопорушення, скоєне сином. Батько як співробітник поліції мав повідомити про злочин, про конфлікт інтересів і просити передати справу для розслідування в інший район. Натомість він намагався приховати сліди злочину, зокрема відремонтував службовий автомобіль, на якому було здійснено наїзд на потерпілу, – заявив заступник міністра.

Антон Геращенко наголосив, що найближчим часом справа буде передана до суду з можливою додатковою правовою кваліфікацією, якщо таку підтримає сторона обвинувачення – прокуратура.

– Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков займає жорстку позицію у питаннях недотримання Правил дорожнього руху. МВС ініціює Закони, які передбачають посилення відповідальності за порушення ПДР. Тому беру цю справу на особистий контроль. Паралельно із проведенням службового розслідування матеріали провадження будуть передані в Державне бюро розслідувань, – сказав він.

Нагадаємо, 24 серпня 2020 року о 2:30 годині у с. Бриків Тернопільської області на 19-річну дівчину-пішохіда здійснив наїзд односельчанин. 22-річний син заступника начальника одного з відділів поліції був за кермом службового авто батька та залишив місце ДТП, не надавши постраждалій допомогу. Дівчина отримала численні травми, перенесла дві операції.

За даним фактом Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.135 (Залишення в небезпеці), ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. На даний час слідчі очікують результати кінцевої судово-медичної експертизи, після чого обвинувальний акт буде скерований до суду.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автопригода, #ДТП, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: