Як ефективно управляти податковими надходженнями до бюджетів громад

Опубліковано:
19 Травня, 2021

На базі Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбулася інформаційна сесія під назвою «Ефективне управління податковими надходженнями до бюджетів громад»» з представниками місцевих громада та Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Про це інформує Тернопільський РО.

Захід відбувся, аби підвищити рівень знань відповідальних працівників фінансових органів  територіальних громад щодо управління податковими надходженнями до бюджетів громад.

Учасниками інформаційної сесії стали посадові особи місцевого самоврядування Тернопільських громад.

Керівниця Тернопільського РО Наталія Онищук зауважила, що такі зустрічі представників громад з органами державної влади вже стали традиційними, адже дозволяють налагодити співпрацю та стати своєрідним комунікаційним майданчиком для всіх зацікавлених сторін.

Про можливості для збільшення надходжень до місцевих бюджетів від ПДФО детальніше розповів Андрій Руцький, заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області.

А про актуальні питання місцевих податків і зборів для територіальних громад повідомила Оксана Мартинович, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень громадян управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Також під час зустрічі обговорили зміни до податкового законодавства, приміром, до 15 липня цьогоріч потрібно ухвалити рішення про місцеві податки та збори.

До того ж податків порадили представникам громад здійснити інвентаризацію землі та нерухомого майна, зокрема, земель, що використовуються не за призначенням, більше уваги приділяти роз’яснювальній роботі з громадянами. Також роботодавцям в громадах варто нагадувати про гідну оплату праці місцевим мешканцям.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: