На Тернопільщині села розпочали підключати до оптичного інтернету

Опубліковано:
18 Травня, 2021

На Тернопільщині пів сотні населених пунктів подали заявники на отримання інтрент-субвенції. Першим в області проєктом Мінцифри скористається село Чорний Ліс Залозецької громади. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає заступник голови виконавчого комітету Залозецької селищної ради Олена Колісник, громада подала заявки на підключення інтернету до сіл Чорний Ліс та Тростянець. Один з яки уже отримав підтвердження участі в програмі.

Відтак до швидкісного інтернету першочергово підключатимуть соціальні об’єкти. У селі Чорний Ліс їх три – школа, амбулаторія та клуб. Крім того, у населеному пункті встановлять роутери з відкритим доступом.

Місцеві ж мешканці новині про підключення до швидкісного інтернету радіють. Кажуть, що без нього важко. Інтернет необхідній як для власних потреб, так і для навчального процесу.

«Сьогодні дітей важко зацікавити, тому нам доводиться брати комп’ютери додому, завантажувати матеріали. А на уроки інформатики учні змушені їздити у сусіднє село. Прикро, тому що у нас є і техніка, і вчителі відповідної кваліфікації, але без інтернету вивчати інформатику неможливо», – – розповідає завідувач школи села Чорний Ліс Анна Гершон.

Додамо, що у планах Мінцифри покрити 95% території широкосмуговим якісним інтернетом. Цьогоріч на під’єднання сіл до швидкісного інтернету держава витратить 500 млн грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інтернет, #інтернет-субвенція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село Чорний Ліс, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: