На базі Тернопільської бази міської комунальної лікарні швидкої допомоги запрацював сучасний Центр гемодіалізу. Відтепер усі жителі громади з нирковою недостатністю зможуть безкоштовно отримати високоякісну медичну допомогу. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як зазначає мер міста Сергій Надал, процедури гемодіалізу та гемодіафільтрації проводитимуть у медзакладі на восьми сучасних апаратах. Придбали медобладнання за кошти європейської компанії «B.Braun».

«У Тернополі проживає близько 50-ти осіб, які потребують лікування методом гемодіалізу, і до цього часу отримати такі медичні послуги вони могли лише в університетській лікарні, де також лікуються мешканці з усієї області. Проте тепер, після відкриття міського Центру гемодіалізу, ці тернополяни мають змогу лікуватися без перебування у чергах та безпосередньо на базі лікарні швидкої допомоги», – каже Сергій Надал.

Також у відділенні встановили сучасну водоочисну систему та провели капітальний ремонт.

Додамо, щоб отримати безоплатно лікування методом гемодіалізу пацієнту потрібно отримати електронне направлення лікаря-нефролога та звернутись з цим направленням у міський Центр гемодіалізу за адресою: вул. Шпитальна, 2.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гемодіаліз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: