На Тернопільщині судили священика, який знущався над померлим (Відео)

Опубліковано:
16 Травня, 2021

У Тернопільській області судили священника Московського патріархату. Проте суд відмовився його карати.

Про це йдеться у постанові Кременецького районного суду від 6 травня.

Як зазначається. о. Сергій Гладун на ютуб-каналі Московського патріархату брехав про те, що мешканці села Катеринівка, що на Кременечині просто у храмі пили алкоголь. Вірних іншої церкви священник називава “роскольниками” та принижував їхню гідність на відео.

На записі на 1 хв.48 сек. присутня фраза: «Множество людей были избиты, унижены. А они цинично праздновали свою победу, оскверняя храм».

Також московський священник відверто знущався над покійними жителями Тернопільської області.

Жителі села Катеринівка на Тернопільщині після Майдану намагаються перейти в ПЦУ. Все сталось через те, що отець Гладун відмовився читати молитву “Отче наш” українською мовою. Згодом українці таки забрали храм в РПЦ.

Міжконфесійний конфлікт у Катеринівці триває вже не перший рік. Парафіяни Київського та Московського патріархатів не можуть поділити приміщення церкви. Голова Тернопільської облдержадміністрації розпорядився, щоб громади користувалися храмом по черзі. Однак прихильники Московського патріархату відмовлялися передати ключі від храму представникам Київського патріархату, називаючи їх розкольниками.

Московський патріархат згодом побудував собі окрему церкву, але і досі вважає, що Храм було захоплено за допомогою “Правого Сектору” та правоохоронців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: