У Тернополі провели мистецьке свято «Україна Європа»

Опубліковано:
16 Травня, 2021

У Тернополі провели мистецьке свято «Україна Європа» з нагоди святкування Дня Європи. Це свято в Україні відзначають щорічно у третю суботу травня з 2003 року. Захід розпочався символічним виконанням «Оди до радості», котра являється офіційним гімном Європейського Союзу.

У святкуванні взяв участь заступник голови Тернопільської ОДА Михайло Гапула. Також він долучився до спецпогашення унікальної марки із зображенням першого авіаконструктора та пілота літака на теренах нашого краю Броніслава Гловінського «110 років – Перший політ над Тернополем», яку сьогодні презентували.

«Я радий відзначати День Європи у справді європейському місті –  Тернополі. Радий, що ми маємо таку чудову традицію – відзначати цей день і цим самим підтверджувати свою приналежність до європейської спільноти. Україна завжди була, є і буде країною з європейськими цінностями. Саме це ми продемонстрували у 2014 році. Також, я переконаний, що з часом і нашими зусиллями ми станемо членами ЄС і частиною великої Європейської сім’ї», – зазначив Михайло Гапула.

Нагадаємо, Перше визнання Дня Європи відбулось у Раді Європи в 1964 році.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день європи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: