Правосуддя Тернопільщини помалу та набуває дійсно правових норм

Опубліковано:
14 Травня, 2021

Багатодітна мати та волонтерка із с. Плебанівка, що біля Теребовлі, Любов Солтис втратила одного сина (з 5-ти дітей) на виробництві Теребовлянського аграрного підприємства «Колос-2» біля трьох років тому і не може з тим змиритись та добивається правосуддя й до нині.

Ось, що розповіла збідована мати: «Сьогодні 13 травня 2021 року ми нарешті дочекались за 2,5 роки, що з Києва приїхав експерт на підприємство «Колос-2» для проведення інженерно-технічної експертизи  з безпеки життєдіяльності  по кримінальному провадженні смертей робітників на виробництві. Ще в жовтні 2018 року до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України було відправлено клопотання для проведення експертизи по смертельних випадках на вище вказаному підприємстві під час виконання робітниками висотних монтажних робіт. Але те клопотання дивним чином провалялося у вказаному інституті багато часу та так нічого й не було конкретно ними зроблено. В серпні 2020 року справу було забрано по праву зміни підслідності. З приходом на посаду заступника прокурора Тернопільської області Олександра Божка дане кримінальне провадження було взято під контроль, а також змінили процесуальне керівництво та слідчу. В той же час підрядник «Колос-2» Юрій Парамей, з вини якого загинув мій син Володя Солтис і ще перед ним теребовлянець Андрій Михасик, із своїм адвокатом знову виклопотали в суді, щоб експертизу на виробництві проводив той самий київський інститут. Суддя Тернопільського міськрайонного суду Віктор Братасюк при цьому не попередив процесуального керівника Ігоря Середзінського, а також мене, як потерпілу сторону, й суд відбувся та знову було надано прерогативу експертизи тому ж київському інституту. Тобто, так виходило, що гальмування слідства мало б іти по наступному колу. В зв’язку з цим процесуальний керівник даного кримінального провадження Ігор Середзінський та слідча Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Інна Вівчар направили нове клопотання в Тернопільський  міськрайонний суд, щоб експертизу провели в іншому інституті, бо вже термін досудового розслідування закінчувався. Це погодилися здійснити за місяць в Закарпатському відділенні Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України із виїздом на Теребовлянське підприємство. Але Тернопільський міськрайонний суд не задовільнив ці клопотання. Виходило, що правосуддя знову гальмує та уникає власне правосуддя. Після цього ми звернулися до Міністерства юстиції України, а також до   Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, щоб було проведено ретельну перевірку по даному кримінальному провадженню та з’ясувалося нарешті чому ж і досі не проводиться експертиза, яка є цьому причина. Також з подібною скаргою ми звернулися до Вищої ради правосуддя України щодо дисциплінарного проступку судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Віктора Братасюка. Мені особисто пощастило поспілкуватися з т.в.о. директора того київського інституту пані Ольгою. Невідомо, як так вийшло вже, але після цього за тиждень часу на теребовлянське підприємство «Колос-2» приїхав з Києва експерт, який і проводив там так довгоочікувану нами експертизу.

Висловлюю щиру подяку заступнику прокурора Тернопільської області пану Олександру Божко, старшій слідчій Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Інні Вівчар та процесуальному керівнику даного кримінального провадження, прокурору Тернопільської прокуратури,  Ігорю Середзінському за їх професіоналізм, дотримання букви закону України!»

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Фото і відео надала Любов Солтис

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #слідство, #смерть, #солтис, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: