«U-LEAD» допоможе сформувати освітні мережі громадам Тернопільщини

14.05.2021 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Громади з шести західних областей України почали формувати спроможні освітні мережі за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Для громад з Волинської, Рівненської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей стартувало навчання для робочих груп у межах нової програми підтримки громад у формуванні спроможних мереж надання послуг, започаткованої Програмою «U-LEAD з Європою».

Про це інформує Тернопільський регіональний офіс.

Перший семінар з низки заходів для громад був присвячений теорії формування спроможних освітніх мереж. Його учасниками стали посадові особи органів управління освітою, профільні заступники голів громад. З представниками громад працювала Марія Баран, експерт Програми «U-LEAD з Європою».

Основними завданнями такого навчання є підвищення потенціалу представників громад у побудові спроможної освітньої мережі відповідно до потреб громади; надання консультаційної підтримки під час формування оптимальної моделі мережі; створення можливостей для обміну досвідом та кращими практиками, узагальнення результатів для подальшого поширення та використання. Так Програма «U-LEAD з Європою» робить вагомий внесок у створення багаторівневої, прозорої та підзвітної системи управління в межах реформи децентралізації, в тому числі і у сфері освіти.

З громадами працюватимуть кілька місяців - протягом травня-листопада 2021 року.

Під час заходу детальніше обговорили повноваження засновника у формуванні спроможної освітньої мережі, критерії формування спроможної освітньої мережі, роль суб’єктів освітнього процесу у формуванні спроможної освітньої мережі, роботу із стейкхолдерами, алгоритм побудови спроможної освітньої мережі тощо.

У програмі підтримки громад у формуванні спроможних освітніх мереж надання послуг «U-LEAD з Європою» беруть участь представники 48 громад з усієї України, 12 з них – з західних областей.

У Тернопільській області це - Козівська, Гусятинська та Нагірянська громади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі