Речі, які ви не повинні терпіти у стосунках

13.05.2021 23:13   Джерело: Кава з молоком
Опубліковано : Новини Тернопілля

Досить давати стосункам другий шанс!

Коли справа доходить до компромісів у стосунках, варто враховувати те, що деякими речами поступатися не можна ні за яких обставин. І, хоча всі ми робимо помилки, і ніхто з нас не ідеальний, не можна забувати про самоповагу і проводити чітку межу між тим, з чим ми готові миритися, і тим, з чим миритися не повинні і не будемо.

Якщо ви побачите в партнері щось зі списку, наведеного нижче, це цілком може свідчити про те, що ця людина не заслуговувала і першого шансу, не кажучи вже про другий.

Отже, вам не варто давати партнеру ще один шанс, якщо він:

Відмовляється змінюватися (після зробленої помилки)

Коли ми даємо близькій людині можливість виправитися після вчиненої нею помилки, і вона відмовляється змінюватися, попри всі компроміси, не варто давати їй ще один шанс, сподіваючись на те, що вона з часом все-таки схаменеться. Повірте, розрив відносин піде на користь не тільки вам, але і партнеру — він ніколи не виросте і не порозумнішає, якщо ви не розірвете ваш зв’язок, а, можливо, цього не станеться і після.

Так що, коли ви не бачите з боку партнера хоча б декілька спроб виправити становище, найкраще, що ви можете зробити, це попрощатися з ним. Назавжди? Хто знає. Але якщо ви знову зустрінетеся, то лише тому, що він стане абсолютно новою людиною.

Практикує на вас свій сарказм

Не можна дозволяти над нами знущатися. Так, якщо ви час від часу беззлобно жартуєте один над одним, це цілком нормально і навіть добре. Але якщо хтось з вас вибірково топчеться по хворих місцях іншої людини, це вже зовсім виразно не нормально.

Дійсно люблячі люди повинні допомагати і підтримувати один одного у всьому, а не регулярно занурювати у відро з брудом, нехай навіть тільки в емоційному плані.

Намагається змусити вас стати кимось, ким ви не є

Якщо партнер постійно і наполегливо намагається перетворити вас в когось, ким ви не є і не горите особливим бажанням ставати, то задумайтеся ось над чим — чому ви досі витрачаєте час на стосунки з ним? По-справжньому люблячі люди повинні приймати один одного такими, які вони є, а не намагатися перетворити в якийсь ідеалізований образ. У нас все одно нічого не вийде, так що хіба не краще дозволити один одному знайти того, хто буде більше відповідати цьому ідеалу?

Відмовляється брати на себе відповідальність

Якщо партнер постійно відмовляється брати відповідальність за свої вчинки, то, можливо, ви намагаєтеся будувати відносини з абсолютно невідповідною людиною. Ми всі повинні бути вірними самим собі і відповідати за свої слова і вчинки. І якщо вам доводиться постійно контролювати партнера, немов малу дитину, або доводиться все робити за нього, це дуже вимотує.

Навмисно викликає у вас почуття провини

Якщо партнер навмисно викликає почуття провини, щоб змусити вас щось зробити, то ця людина не заслуговує місця ні в серці, ні в вашому житті. Сенс любові не в тому, що ми можемо отримати один від одного, а в тому, що ми можемо запропонувати один одному.

Знецінює вас в емоційному плані

Ви не повинні витрачати дорогоцінний час на когось, хто відмовляється бачити вас такими, які ви є. Те, що партнерові не подобаються ваші емоції, аж ніяк не означає, що у вас немає права відчувати те, що ви відчуваєте.

Відмовляється вибачатися

Коли ми робимо помилки і знаємо про це, перше, що варто зробити — це вибачитися за них перед тими, хто через них постраждав. І якщо партнер ніколи не визнає, що він в принципі може зробити щось не так, ваші відносини будуть дуже тернистими. Подібна лінія поведінки здатна перетворити навіть крихітні розбіжності у великі рани.

Нездатний до нормального спілкування

Якщо ви не можете нормально спілкуватися один з одним і обговорювати нагальні проблеми, у вас нічого не вийде. Ніколи. Без спілкування не буває відносин, і крапка.

Використовує газлайтинг

Газлайтинг — це форма психологічної маніпуляції, з якою просто не можна миритися, яким би гарним не здавався партнер у всьому іншому. В повноцінних відносинах ви завжди повинні знаходитися на одній хвилі, і ніхто не має права примушувати іншу людину сумніватися у своїх словах, думках і вчинках. В здоровому глузді, зрештою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Кава з молоком  

Коментарі