«Батьківщина» відкрила гарячу лінію щодо земельного референдуму

13.05.2021 12:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Отримати будь-яку інформацію, а також приєднатися до ініціативної групи з організації всенародного опитування можна за номером безкоштовної всеукраїнської гарячої телефонної лінії 0 800 30 2019, яку запустила команда «Батьківщини».

«Батьківщина» завжди послідовно виступала за те, що земля має належати тому, хто на ній живе та працює. Ми були єдиною політичною силою, що не дала жодного голосу за закони, які дозволяють розпродаж наших чорноземів, лісів та річок іноземним корпораціям і банкам», – наголосила Юлія Тимошенко у своєму дописі на Фейсбук-сторінці.

Усі проведені соціологічні опитування підтверджують, що понад 70% громадян проти розпродажу землі. Саме тому, як повідомила лідерка «Батьківщини», команда допомагатиме українцям зупинити злочинну авантюру президента.

«Референдум – це не просто шанс відстояти нашу землю. Це шанс захистити наше майбутнє та зберегти нашу країну! Приєднуйтесь!» – закликала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набуде чинності закон, яким запроваджується так званий «ринок землі». Його ухвалення відбулося минулого року вночі, під час локдауну, за присутності в залі парламенту президента. Саме за його вказівкою депутати проголосували за продаж української сільськогосподарської землі. А нещодавно ухвалені голосами монобільшості зміни до Земельного кодексу дозволили продавати українську землю іноземцям, скасували заборону на продаж особливо цінних земель та надали переважне право на купівлю землі особам, які збираються займатися видобутком корисних копалин. Лише команда «Батьківщини» займає послідовну позицію щодо заборони продажу землі без проведення всеукраїнського референдуму, тому не дала жодного голосу за жоден «земельний» закон.

Крім того, щоб допомогти українцям висловити свою думку стосовно продажу землі, команда «Батьківщини» стала пліч-о-пліч з народом. Юлія Тимошенко оголосила, що першим на референдум буде винесене питання захисту землі. На базі чинного законодавства команда «Батьківщини» розробила план-графік проведення референдуму, відповідно до якого 22 травня відбудуться збори ініціативної групи, яка вже налічує понад 12 тисяч людей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі