Впродовж тижня у Волинському національному університеті імені Лесі Українки буде тривати Фестиваль науки. Одним із перших заходів стала мотиваційна зустріч від Ради молодих вчених ВНУ під назвою «Наука – ключ до успіху». Подія передбачала діалог молодих науковців вишу із успішними науковцями у сферах філології, історії, біології та технічних наук. Захід відбувся в бібліотеці Лесиного вишу.

Також програмою було заплановано екскурсія Луцькими підземеллями та круглий стіл з презентаціями у форматі PechaKucha студентів і молодих учених університету.

Один із організаторів події, Геннадій Голуб, кандидат географічних наук, доцент на початку зустрічі зазначив: «Мета заходу – сприяти розвитку внутрішньої мотивації студентів займатися наукою. На прикладі виступів ескпертів проілюструвати зв’язок наукової діяльності та становлення успішної особистості; сприяти колаборації науковців на різних стадіях , від визнаних науковців до студентів, які лише починають свій шлях; таким чином сприяти збільшенню кількості молодих науковців університету у перспективі; сприяти розвитку міждисциплінарних проєктів за допомогою висвітлення досліджень у різних галузях науки (від біології до філології); такі проєкти мають найбільший попит у світі.

null

Фото: Ольга Юрчук

Зі вступним вітальним словом першою виступила Лариса Засєкіна, доктор психологічних наук, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці університету, стипендіатку урядів Великобританії та США, засновницю наукового напряму клінічної психолінгвістики.

Перед гостями заходу із мотиваційними доповідями виступили: фахівець з  фізіології людини і тварин, кандидат біологічних наук, доцент Ілля Кузнєцов, експертка з питань галузевого машинобудування та легкої промисловості ЛНТУ, доктор технічних наук, пані Тетяна Головенко, експерт за питань психолінгвістики та перекладу, доктор філологічних наук, професор кафедри прикладної лінгвістики Сергій Засєкін, історик, експертка з історії Волині, ведуча 12 каналу, редактор відділу інформаційної політики Тетяна Яцечко-Блаженко.

Зустріч транслювалась он-лайн, тому її змогли побачити не лише студенти та аспіранти Волині, а й інших регіонів.

null

Фото: Ольга Юрчук

 

null

Фото: Олена Третяк

 

null

Фото: Олена Третяк

Тетяна Яцечко-Блаженко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #університет, #Фестиваль науки
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: