Зборівщина та Кременеччина потопає у смітті

10.05.2021 07:13   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

Чимало порушень вимог природоохоронного законодавства виявили на території Зборівської та Кременецької територіальних громад екологічною інспекцією.

– У результаті перевірки Зборівської територіальної громади, яка налічує 53 населених пункти, зафіксовано порушення природоохоронного режиму прибережних захисних смуг, виявлено 15 стихійних сміттєзвалищ, встановлено відсутність роздільного збирання корисних компонентів ТПВ та розробленої схеми санітарної очистки населених пунктів, виявлено захоронення неперероблених побутових відходів, – повідомили у прес-службі відомства.

За виявлені порушення складено 24 протоколи про адміністративні правопорушення, а загальна сума штрафів склала 16150 грн.

Також екологічна інспекція перевірила 45 населених пунктів Кременецької територіальної громади. Там було виявлено 10 стихійних сміттєзвалищ, зафіксовано нездійснення контролю за охороною та раціональним використанням надр, відсутність розробленої схеми санітарної очистки населених пунктів і контролю за охороною та раціональним використанням земельних ділянок.

– Під час перевірки села Білокриниця було повторно зафіксовано складування побутових відходів. Уперше дане порушення було виявлено у 2020 році, за даним фактом порушено кримінальне провадження. Цього разу це стихійне сміттєзвалище ще й горіло і пожежникам довелося ліквідовувати загорання, – розповіли в екологічній інспекції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі