У Тернополі дітям загиблих Героїв вручили пам'ятні відзнаки

09.05.2021 11:13   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Оксана Горобець

У приміщенні Тернопільської обласної філармонії відбулася урочиста церемонія вручення пам’ятної відзнаки «Батьківське серце». Відтак голова облдержадміністрації вручив відзнаки понад 50 дітям, батьки яких віддали своє життя за волю, суверенітет та незалежність України.

«Нехай ці серця нагадують дітям про любов та опіку їхніх найдорожчих людей. Цей символічний знак уособлює частинку батьківського серця, яке завжди з дітьми.

У моменти втрати дуже важлива підтримка. Я хочу, щоб родини Героїв знали, що вони мають на кого сподіватися. Ми розділяємо біль втрати і хочемо, аби кожен українець пам’ятав і цінував подвиги наших захисників», - зазначив голова ОДА Володимир Труш.

Додамо, що відзнака «Батьківське серце» – пам’ятний срібний кулон у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові. На зворотному боці кулона нанесено прізвище, ім’я та додається іменне посвідчення. Ідеєю створення такої символічної нагороди, є те, щоб кожна дитина загиблого Героя могла носити частинку батьківського серця з собою. Її започаткувала у 2019 році Громадська спілка «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі