Олег Собчук, гурт «СКАЙ»: «Хочемо відсвяткувати двадцятиріччя з прихильниками. Поїздити по Україні»

06.05.2021 09:43   Джерело: suspilne.media
Опубліковано : Оксана Горобець

В ефірі "Вікенду Нової Музики" на радіо "Промінь" Олег Собчук розповів про нові пісні, запис двох альбомів та як гурт "СКАЙ" планує святкувати двадцятиріччя.

"Легше в NASA пробратися, ніж на знімання до "Олімпійського"

Дмитро Захарченко: Днями ви опублікували кліп на пісню "До кінця". І, як на мене, вийшла дуже мотиваційна історія. Чому в основі кліпу покладена історія про футбол?

- Олег Собчук: Не знаю. От просто захотілося показати футбол і показати хлопчика, який мріє стати професійним футболістом, досягнути успіху. І як він до цього йде.

Ти мріяв стати футболістом?

 - П’ять років займався футболом, у мене є нагороди. Командою вигравали кубок області. Я - правий півзахисник.

Нарешті, ми розсекретили твої секрети!

- Я міг, до речі, піти в професійний футбол, але на якомусь моменті не пішов чомусь. Не пам’ятаю, але в мене якась була причина.

Я вже говорив, що кліп вийшов дуже мотивуючим, а що мотивує особисто тебе? Як ти заряджаєшся? Де черпаєш енергію?

- Я її черпаю всюди. Особливо із своїх мрій, вони мотивують мене до створення от таких пісень і кліпів. А ще мотивують мої друзі і сім’я. І прихильники теж, бо я ж усі ці речі не для себе роблю, а для них.

Коли ви зробили кліп "До кінця", для тебе це й було відображенням історії, яку ти закладав?

- Історія кліпу досить непроста. Ми його робили з дуже молодими людьми, починаючим режисером і дівчиною. Вони старалися, знімали, але реально в них було мало досвіду. В результаті перший варіант мені абсолютно не сподобався. Кінцівки там по суті не було. Потім ми змінили підхід до монтажу. Там мали бути кадри, як герой кліпу вже на "Олімпійському" серед динамівців тренується. Але через пандемію, через локдаун… Знаєте, легше в NASA пробратися, ніж на знімання до "Олімпійського". Там з усіма акредитаціями складно, я просто був в шоці. Саме тому ми зняли кліп в листопаді, а видали зараз. Але вийшло класно, тому що в нас девіз: "Краще ніяк, ніж абияк".

 

Із серйозними питаннями розібралися, тепер пропоную перейти до легковажної розмови, так би мовити. Як народилася "Легковажна"?

- Десь пів року тому я її написав і автоматично зрозумів, що ця пісня має бути. Вона захоплює тебе такою весняною хвилею і до кінця несе. І в тебе потім навіть після смак залишається. І кліпом ми це підкреслили. Прекрасним, чудовим кліпом, який знімали три дні, і, звісно, своїми вусами. Аудиторія, до речі, розділилася 50 на 50, одні кажуть: "Збрий". Інші: "Класно".

Серед аудиторії не було таких, які б сказали, що не вірять у справжність твоїх вусів, дай посмикати?

- В кліпі я граю кур’єра з доставки. І вирішив, що буде прикольно, якщо я видозмінюся зовні.

Це було тільки для кліпу чи ти вирішив лишити їх?

- Чесно? Це два в одному. Не брехатиму – хотів спробувати і просто знайшов причину. Це можливість просто.

Що стосується кліпу – ти казав у одному інтерв’ю, що під час знімання проїхав на велосипеді близько вісімдесяти кілометрів. Правда?

- Так це якраз у цьому кліпі. Там навіть вийшло більше. Але це для мене небагато, я сотку роблю в день на велосипеді.

Як тобі відчуття в ролі кур’єра. Сподобалося?

- Сподобалося у кліпі, але працювати так… Я перетинався з кур’єрами під час знімання. Їм не позаздриш, це дуже важка робота, дуже часто невдячна. Але під час пандемії, під час локдауну, якби не кур’єри, я не знаю, що б було.

Зараз дуже складний період для музикантів. Чи задумувався над тим, чим би займався, якби не музика? Чи чим би почав займатися?

- Я багато чим займаюся. Ми практично без концертів живемо півтора року. За цей час у нас два концерти було. Тому доводиться… У нас є SKAI Music, ми записуємо людей на студії, створюємо пісні, займаємося аранжуванням, саундпродюсингом, у нас є мерч. Ми шукаємо шляхи. І ми використовуємо цей час для написання нових пісень. Видаємо їх, як от "Легковажна". Це сингл з майбутнього сьомого альбому, який вийде у 2022 році. І ще записуємо ювілейний альбом із симфонічним оркестром.

"Іноді відлітаю. Я такий, в принципі, космонавт"

В кінці, коли ми зараз слухали пісню "Легковажна, ти трохи замислився.

- Так, я трохи вилетів. Я іноді вилітаю. Я такий, в принципі, космонавт і це добре, бо мені треба якось писати. Тут просто якщо не вилетиш, не абстрагуєшся – не напишеш текст.

У кліпі "Легковажна" головна роль дісталася співачці Лілі Королюк. Як ви з нею познайомилися?

- Нас познайомив Роман Муха. Буквально за декілька днів до кліпу, ось і все.

Тобто шукали героїню і тобі сказали, що ось є така претендентка.

- Так, мені сподобався образ. Перебрали дуже багато, до речі. Реально варіантів було багато, але я шукав отаку дівчину-весну. А в неї така посмішка, ну, дівчина-весна. Тому що, в поняття "легковажна" в контексті цієї пісні я вкладаю образ дівчини легкої на підйом, закоханої, життєрадісної, веселої.

Чому не покликав дружину для цієї ролі?

- Це мала бути молодша дівчина набагато. В мене прекрасна чудова дружина, але для кліпу, для образу, потрібно було майже юність. Зате моя дружина знялася в кліпі на пісню"Тебе це може вбити".

"20 років ми хочемо відсвяткувати з нашими прихильниками"

Повірити не можу, що вам уже двадцять років виповнилося. Як плануєте відзначати, у вас планувався тур.

- Так, у нас мав бути, але ні в кого толком нічого не було. Пандемія. Ми плануємо робити на осінь. Нам двадцять років і ми хочемо відсвяткувати з нашими прихильниками, звісно. Поїздити по Україні. Плануємо це зробити, а далі буде, як буде.

Ви з хлопцями збиралися, обговорювали, підбивали підсумки цієї двадцятирічної роботи?

- Ми постійно це робимо, незалежно від того, скільки нам років. Ми збираємося на базі, робимо пісні, просто розмовляємо. Але в нас нема такого, щоб офіційно сісти за столом і говорити. Ми до цього простіше ставимося. Ми робимо по відчуттю.

Але якийсь підсумок ти робиш – ось двадцять років минуло, чого досягли, куди далі рухатись?

- Ти знаєш, тут невідомо, що буде завтра. Не тільки в Україні, але й у світі. Я роблю так, як відчуваю. Я коли починаю думати про те, що ти говориш, то в мене автоматично псується настрій. Тому, що я зрозумів, що треба жити в цьому моменті. Плани треба робити, звісно, але якщо ми говоримо про шоу-бізнес, який залежить від стану в країні, то щось планувати наперед на багато років, то це дуже невдячна справа. Тому робимо по відчуттях і по можливостях.

Тоді розкажи про найближчі ваші роботи, про альбом, коли ми зможемо їх почути і побачити?

- Новий альбом всі почують навесні 2022 року. А ювілейна збірка "СКАЙ-20" є на музичних інтернет-платформах. Новий альбом хітів із симфонічним оркестром ви почуєте восени цього року. До кінця цього року він буде. І це буде не тільки альбом, це буде концертна програма з симфонічним оркестром. Пісні "Тебе це може вбити", "Best Друг" із симфонічним оркестром, повірте, це варто послухати. Я вам серйозно кажу.

Стосовно живих виступів, коли люди зможуть вас бачити?

- Ми орієнтуємося на осінь, але будуть і раніше. У нас мав бути концерт 10 квітня в Caribbean Club, але ми перенесли на 17 червня. І він відбудеться, якщо знов чогось не станеться. Концерти будуть, хоч і небагато, але основну ставку ми робимо на осінь. Заходьте на наші сторінки у соціальних мережах, всю інформацію там побачите.

І наостанок запитання – в тебе був пост в Інстаграмі, що якби можна було повернутися в часі у шкільні роки, що б ви змінили? Ти запитував у своєї аудиторії. В тебе є відповідь на це питання?

- Нічого б не змінив, хай все буде так. Там і погані речі мене класному навчили. І хороші речі теж класному навчили. Будьте здоровенькі, дякую вам усім і нехай буде з вами сила.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: suspilne.media  

Коментарі