Через чиновників Лановецький міський бюджет ймовірно недоотримав 25 мільонів гривень

Опубліковано:
5 Травня, 2021

Лановецький міський бюджет ймовірно недоотримав 25 мільонів гривень через горе-чиновників.

Держаудитслужба в Тернопільській області провела аудит Лановецького міського бюджету за період з 1 січня 2018 по 30 вересня 2020.

Фахівцями управління було встановлено, що посадовці приймали ризикові та неефективні рішення, які призвели до значних фінансових втрат.

– Прийняття рішення щодо запровадження орендних ставок за земельні ділянки на рівні 8%, а не в мінімальних розмірах, дало б змогу залучити до місцевого бюджету додаткових доходів розрахунково на суму майже 7 млн грн. Аналогічно при затвердженні розмірів пайової участі на граничному рівні, а не на мінімальному, міський бюджет міг би додатково отримати майже 6 млн гривень, повідомляють у Держаудитслужбі.

Через прийняття необґрунтованого рішення щодо укладення мирової угоди про зменшення суми збитків за використання земельної ділянки бюджетом недоотримано понад 1 млн гривень.

Допущено також неефективне витрачання коштів освітньої субвенції на суму 5,7 млн грн.

Міською радою не забезпечено освоєння впродовж 2018–2020 років 519 тис. грн коштів субвенції з державного бюджету, виділеної на соціально-економічний розвиток міста, які повернуті до державного бюджету.

Брак контролю за виконанням робіт з капітального ремонту об’єктів соціальної інфраструктури міста призвів до неефективного використання коштів на суму 2,6 млн грн.

Також аудиторами було проведено ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Лановецької міської ради за період з 01.01.2018 по 31.12.2020.

Ревізією встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму майже 1 млн грн, які виникли через оплату завищених обсягів ремонтно-будівельних робіт, зайву виплату працівникам міської ради матеріальної допомоги на оздоровлення; відшкодування з міського бюджету різниці в тарифах комунальному підприємству у завищених розмірах.

До завершення ревізії забезпечено відшкодування виявлених втрат на суму понад 286 тис. гривень.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бюджет, #ланівці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: