У віддалених селах Тернопільщини підключать інтернет. На це спрямують субвенцію із держбюджету. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як розповідає заступник начальника управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства ТОДА Леся Серетна, чи отримає субвенцію Тернопільщина, залежить від голів громад. Вони повинні подати заявку до Мінцифри.

«Кошти розподілятимуться за рейтинговим принципом. Кожен населений пункт, де є хоча б один соціальний об’єкт та де відсутній швидкісний інтернет, може претендувати на субвенцію. Заявки уже подала 21 громад, з них 64 населених в яких є соціальні заклади», – каже Леся Серетна.

Додамо, для підключення закладів соціальної інфраструктури до швидкісного фіксованого інтернету по всій Україні цьогоріч передбачено 500 млн грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інтернет, #Інтренет-субвенція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #села, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: