Громади Тернопільщини подають заявки на отримання інтернет субвенції

01.05.2021 08:43   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Оксана Горобець

Вже незабаром у віддалених селах Тернопільської області з’явиться швидкісний інтернет. На це спрямують «Інтернет субвенцію» із держбюджету.

Загалом для підключення закладів соціальної інфраструктури до швидкісного фіксованого інтернету по всій Україні цьогоріч передбачено 500 млн грн.

Як розповідає заступник начальника управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства ТОДА Леся Серетна, чи отримає субвенцію Тернопільщина, залежить від голів громад. Вони повинні подати заявку до Мінцифри.

«Кошти розподілятимуться за рейтинговим принципом. Кожен населений пункт, де є хоча б один соціальний об'єкт та де відсутній швидкісний інтернет, може претендувати на субвенція. Заявки уже подала 21 громад, з них 64 населених в яких є соціальні заклади», - каже Леся Серетна.

Додамо, що відповідно до Розпорядження голови ОДА Володимира Труша проведено ряд заходів спрямованих  на опрацювання тих сіл, які потребують доступу до широкосмугового інтернету.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі