Відійшла у засвіти відома лікарка, педагог з Тернопільщини

Опубліковано:
28 Квітня, 2021

Відійшла у вічність ветеран медичної та педагогічної праці Остапкевич Жанна Юхимівна. Жінка понад 40 років свого життя присвятили вихованню майбутніх медичних спеціалістів.

Як зазначають у Кременецькому медичному коледжі імені Арсена Річинського, студенти та викладачі пам’ятатимуть Жанну Юхимівну як творчу особистість, автора численних поезій та пісень

«Колектив коледжу зберігає у пам’яті лише світлі спогади про викладача, колегу, наставника Жанну Юхимівну Остапкевич та висловлює співчуття рідним та близьким покійної. Нехай земля буде пухом!» – йдеться у повідомленні.

Додамо, Остапкевич Жанна Юхимівна закінчила з відзнакою Дніпропетровське медичне училище № 1 та здобула кваліфікацію акушерка. Працювала операційною медсестрою першої клінічної лікарні м.Дніпропетровська, медсестрою у Будинку немовляти. З 1957 по 1963 рік навчалася у Дніпропетровському державному медичному інституті за спеціальністю педіатрія.

Згодом жінка працювала у В. Дедеркальській лікарні, Кременецькій центральній районній лікарні лікарем-педіатром. З 29 серпня 1969 року переведена у Кременецьке медичне училище на посаду викладача. Впродовж 12 років жінка займала посаду завідуючої практичним навчанням студентів.

А у 1981 році за сумлінну працю та громадську активність Остапкевич Жанну Юхимівну відзначили почесним званням «Відмінник охорони здоров’я України».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Остапкевич Жанна Юхимівна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: