У Тернополі висадили буковий гай в пам’ять про пластуна Дмитра Мудрого

Опубліковано:
27 Квітня, 2021

Буковий гай в пам’ять про 24-річного пластуна Дмитра Мудрого висадили сьогодні в парку Національного Відродження в Тернополі. Про це розповів брат Дмитра Мудрого Павло.

За його словами, до акції “Тихий гай” долучилися близько сорока тернополян. Це – пластуни, учні мистецької школи-ліцею імені Ігоря Ґерети, рідні та знайомі хлопця. Вони висадили 25 буків. Їх привезли з Умані, каже Павло Мудрий:

“Ми з Дмитром ним багато говорили про стан таких речей, як екологічних, і було багато всіляких планів. Ми дивилися на ситуацію в Карпатах, і взагалі в країні, що просто йде тотальна вирубка, вода тікає, всі страждають і люди не знають, що робити. Тому ми думали, що можемо робити від себе. Брати і садити, наприклад. В минулому році ми посадили 31 дерево. Якщо пробувати якось запалити, показати людям важливість таких екологічних змін, то треба починати з дерева”.

 

Школярка Вероніка Поліщук розповіла, чому долучилася до акції:

“Щоб парк був з деревами, щоб тут можна було гуляти, більше було свіжого повітря”.

 

Валентина Славінська вчилася з Дмитром Мудрим в одній школі та бувала з ним у пластунських таборах.

“Я вважаю, треба підтримувати такі проекти, бо такі люди, як Дмитро, варті того. Мені здається, пластуни колишніми не бувають. Хоч він і пішов, але його пам’ятають в нашій станиці. Про нього багато говорять. Він був дуже щирою людиною, завжди хотів, щоб іншим було краще. Він любив природу і дуже хотів, як розповідав його брат, щоб було все було екологічно, зелено. Він любив цей світ”, – каже Славінська.

 

Нагадаємо, Дмитро Мудрий помер від опіків 17 березня цього року. Хлопець та його батько травмувалися в пожежі, яка сталася 11 березня в приватному будинку в Тернополі. Дмитро отримав опіки, коли виносив з дому молодших братів. Його та батька майже тиждень лікували в львівському медзакладі, але врятувати їх лікарям не вдалося.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алея, #Мудрий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: