У Польщі та Мексиці виявили підробку вакцини Pfizer від коронавірусу

Опубліковано:
24 Квітня, 2021

Американська фармацевтична компанія Pfizer у четвер підтвердила, що виявила підроблені дози вакцини від коронавірусу в Мексиці і Польщі, передає УНН з посиланням на BBC.

Повідомляється, що вакцина була вилучена владою двох країн, а подальша перевірка підтвердила, що препарати є підробленими.

У Мексиці вони мали фальшиві етикетки. За даними ЗМІ, псевдовакцина була фізично нешкідливою, але не забезпечувала захисту від коронавірусу.

Представник уряду Мексики заявив, що підроблені вакцини були виявлені кіберполіцією після того, як вони були виставлені на продаж в соціальних мережах за ціною до 2500 доларів за щеплення. У результаті, декілька осіб були арештовані.

У Польщі ця речовина насправді була засобом від зморшок, її вилучили в квартирі у чоловіка, ім’я якого не називається. За повідомленнями, в країні ніхто не отримував підроблені дози.

Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що підроблені вакцини “становлять серйозну загрозу для здоров’я населення в усьому світі”.

ВООЗ закликала ідентифікувати і вилучити з обігу.

Міністр охорони здоров’я Польщі в середу наголосив, що ризик появи підроблених доз в офіційному обороті “практично відсутній”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Pfizer, #вакцина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: