«Жертви Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань»: у Тернополі висадили дерева біля пам’ятника

Опубліковано:
24 Квітня, 2021

У Тернополі біля пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» висадили дерева. Акцію провели напередодні 35-х роковин аварії на ЧАЕС. Про це повідомляє голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш.

«Ця акція нагадує нам усі наслідки та масштаби катастрофи на атомній електростанції. Місто Прип’ять досі не може повернутися до життя, сотні людей втратили життя через вплив радіації. Не маємо права забути про ці трагічні сторінки історії та той подвиг, який зробили для нас ліквідатори. Цінуємо та пам’ятаємо», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що в ніч на 26 квітня 1986 року вибухнув реактор Чорнобильської атомної електростанції. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Ліквідатори ЧАЕС, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ЧАЕС
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: