На Тернопільщині ремонтуватимуть місцеві дороги за проектами «Експерт Проект Плюс»

24.04.2021 12:36   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Спеціалісти ТОВ «Експерт Проект Плюс» виготовляють проектно-кошторисну документацію на ремонти доріг не лише на замовлення Управління капітального будівництва ТОДА, а й, до прикладу, на підставі завдання на проектування, виданого КП «Тернопількомунінвест».

Зокрема, йдеться про проектно-кошторисну документацію на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С201506 Держдорога Н-02 – Забойки – Драганівка на ділянці км 0+000 – км 16+100 (окремими ділянками), поточний середній ремонт вул. Шевченка у с. Мужилів, на ділянці км 0+000 - км 1+100 (окремими ділянками) та на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С201503 (від М-19 Мишковичі-Дружба) - Мар'янівка на ділянці км 0+000 - км 17+851 (окремими ділянками).

Існуюче покриття вищезгаданих доріг не задовольняє вимоги щодо міцності, має деформації та руйнування, що свідчить про втрату міцності конструкцій (проломи, ямковість, просідання, вибоїни, напливи, колійність, а також сітка тріщин у поздовжньому та поперечному напрямках), та потребує ремонту.

Щодо проектних рішень, то передбачено підсилення існуючого дорожнього одягу, поновлення та поглиблення водовідвідних канав, укріплення узбіччя, прочистка та ремонт існуючих труб. Ремонт ділянок дороги дозволить покращити експлуатаційні показники об’єкту, зменшить рівень шуму, безпеку руху.

Зауважимо, роботи по перевлаштуванню комунікацій при необхідності будуть виконуватись за окремим завданням і проектом. До початку виконання будівельних робіт необхідно уточнити місцезнаходження комунікацій з представниками відповідних служб експлуатації та забезпечити їх зберігання.

Детальніше про заплановані в проектах роботи та всі особливості – на сайті ТОВ «Експерт Проект Плюс».

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі